Thijs Oosting met Jong AZ langs Jong Ajax met Kjell Scherpen

VOETBAL - Ze speelden samen in de jeugd bij vv Emmen en later bij FC Emmen en vanavond stonden de twee 19-jarige Emmenaren als tegenstanders tegenover elkaar in de Keuken Kampioen Divisie: Thijs Oosting en Kjell Scherpen. Oosting won met Jong AZ, met 3-2, van Jong Ajax met Scherpen.
Oosting was, samen met Des Kunst, de grote man aan de kant van de thuisploeg. De aanvaller zorgde na iets meer dan een kwartier voor de 1-0 (door Scherpen in de korte hoek te passeren) en was na 35 minuten de aangever op de 2-0 van Kunst, die kort na rust verantwoordelijk was voor de 3-1.
Kort voor de pauze had Traoré de formatie uit Amsterdam naar 2-1 geschoten en zeven minuten voor tijd zorgde Kühn voor de 3-2.
Voor Jong AZ betekende de zege op Jong Ajax de tweede zege van het seizoen. De formatie uit Alkmaar heeft nu 10 punten uit 10 duels. Jong Ajax heeft 17 punten uit 10. Koploper is Cambuur met 25 uit 11. De ploeg uit Leeuwarden won met 5-1 van TOP Oss, door vier goals van Issa Kallon, de oud-aanvaller van FC Emmen.