Vader gezin Ruinerwold 'emigreerde' tien jaar geleden

De vader van het gezin dat afgelopen week werd gevonden in een boerderij in Ruinerwold schreef zich in 2009 uit bij de gemeentelijke basisadministratie.
Hij meldde bij zijn uitschrijving dat hij was geëmigreerd, bevestigt het Openbaar Ministerie na een bericht over de uitschrijving in de Stentor.

Niet geregistreerd 
Eerder werd al bekend dat de man en de zes meerderjarige kinderen niet geregistreerd waren in de basisadministratie. De 67-jarige vader, Gerrit Jan van D., en de 58-jarige huurder van het pand, Oostenrijker Josef B., zijn aangehouden en zitten vast. D. hoort aankomende maandag of hij nog langer vast blijft zitten. 

De politie deed vandaag wederom onderzoek in en rondom de boerderij, waaronder met een zogeheten geldhond. Er is geen extra geld gevonden, volgens het OM. Eerder was in de woning een groot geldbedrag gevonden. De herkomst daarvan wordt onderzocht.

Drones verboden
Het luchtruim in de omgeving van de boerderij is dicht, om te voorkomen dat er met drones beelden worden gemaakt. Een drone die er toch vloog werd door de politie uit de lucht gehaald. Dossier Gezin Ruinerwold
Wil je alles lezen over het gezin dat jarenlang geïsoleerd zat in een boerderij in Ruinerwold? Bijvoorbeeld over de verdachte Josef B., of de Moonsekte waarvan de vader  volgeling zou zijn geweest, of wil je meer lezen over het leven van het gezin in Zwartsluis en Hasselt? Bekijk hier een overzicht van alle artikelen en video's.