Blauwe zone in Roden uitgebreid en verlengd

Blauwe Zone Roden
De blauwe zone in Roden wordt uitgebreid en verlengd. © RTV Drenthe / Mathijs Renkema
Ook aan de noordkant van de Heerestraat en op het parkeerterrein achter de Jumbo in Roden is straks een parkeerschijf nodig, als je je voertuig er kwijt wilt. De gemeenteraad van Noordenveld gaf vanavond groen licht voor een uitbreiding van de 'blauwe zone' in het dorp.
Sinds mei 2021 moeten bezoekers van het Roner centrum een parkeerschijf bij zich hebben. De blauwe zone gold onder meer al voor het beginstuk van de Heerestraat, de Albertsbaan en de Wilhelminastraat. Nu wordt deze dus uitgebreid naar de kop van de Heerestraat (bij de Scapino en Bij Alex Brillen) en de Westerbaan (het parkeerterrein achter de Jumbo, Action en de Hema).

Zakenkring en wijkbelangen zijn voor

De Zakenkring staat achter de tijdelijke uitbreiding van de blauwe zone. Opmerkelijk, want enkele jaren geleden was de ondernemersclub nog fel tegen. Ook de wijkbelangenvereniging in het Roner centrum kan zich vinden in het voorstel.
De voltallige gemeenteraad ging zonder morren akkoord met het plan. In totaal wordt er 48.000 euro uitgetrokken voor de uitbreiding van de blauwe zone.
De blauwe zone in Roden wordt uitgebreid
De uitbreiding van de blauwe zone in kaart gebracht © Gemeente Noordenveld

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl