Vrouw veroorzaakt ongeval in Emmen door te prutsen aan autoradio

Oranjedorpstraat Nieuw-Dordrecht
De Oranjedorpstraat in Nieuw-Dordrecht © RTV Drenthe / Rien Kort
Een 55-jarige automobiliste uit Emmen is voor het veroorzaken van een ernstig ongeval in haar woonplaats veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur. Ook moet zijn haar rijbewijs een half jaar lang inleveren.
De vrouw had eind maart 2021 tijdens het autorijden haar aandacht bij de autoradio. Ze zag daarbij op de Oranjedorpstraat het rode verkeerslicht over het hoofd. Ze stopte niet en botste met haar auto op een motorrijder. Die raakte ernstig gewond aan zijn schouder.

'Zeer onoplettend en onvoorzichtig rijgedrag'

De automobiliste zei kort na het ongeval dat ze niet had opgelet en bezig was met het zoeken naar een andere radiozender. Toen ze opkeek, zag ze dat ze door rood licht reed. Ze maakte zich hiermee schuldig aan zeer onoplettend en onvoorzichtig rijgedrag, zei de rechter.
De vrouw verscheen voor verdere uitleg niet op zitting. De rechter had voldoende om haar te veroordelen volgens de eis van het Openbaar Ministerie.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.