Provincie stemt in met quickscan ijsbaan

Schaatsbaan Rotterdam
De schaatsbaan in Rotterdam © Schaatsbaan Rotterdam
Er komt een onderzoek naar de mogelijkheden en locatie voor een overdekte ijsbaan in Drenthe. Daartoe heeft Provinciale Staten vanmiddag besloten. Een voorstel van de VVD, ondersteund door Sterk Lokaal Drenthe, CDA, SP, JA21 en PVV haalde het met een ruime meerderheid. Ook D66 stemde in met een zogeheten quickscan.
In een eerdere versie van de motie werd nog opgeroepen om een haalbaarheidsonderzoek te doen, maar dat is aangepast naar een quickscan.

4 miljoen van provincie

Sinds 2016 ligt er geen ijsbaan meer in Drenthe. In dat jaar sloot de ijsbaan van De Bonte Wever de deuren. Daarna is er nog lange tijd discussie gevoerd over een mogelijke ijsbaan in Hoogeveen of Assen, maar dat liep op niets uit. Eind vorig jaar kwamen de KNSB en een ondernemer uit Rotterdam met een nieuw plan voor een ijsbaan in Drenthe.
In totaal gaat het volgens de ondernemer om een investering van vijf à zes miljoen euro. Zelf wil hij twee miljoen euro investeren. Er blijft dus vier miljoen euro over dat de provincie moet betalen. De Statenleden gaan kijken in Rotterdam, waar al zo'n ijsbaan ligt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl