Miguel Ririhena verkozen tot Beste Bestuurder kleine gemeente

Wethouder Miguel Ririhena - Tynaarlo
Wethouder Miguel Ririhena - Tynaarlo © RTV Drenthe / Mathijs Renkema
Wethouder Miguel Ririhena van de gemeente Tynaarlo is verkozen tot Beste Bestuurder 2022, in de categorie kleine gemeente. De inwoner van Vries, die namens GroenLinks in het college zit, liet Ted Kok van de gemeente Aalten en Day Jansen van de gemeente Bladel achter zich.
Ririhena liet al bij zijn nominatie weten het een hele eer te vinden. "Het is mooi dat de koers die wij hebben ingezet in de gemeente Tynaarlo, overkomt", aldus de wethouder destijds. "Je doet het niet alleen en ik denk dat dit een bevestiging is dat we goed bezig zijn met elkaar."

'Deskundig en daadkrachtig'

Wethouder Ririhena heeft volgens de stemmers een duidelijke en goed onderbouwde mening, is deskundig op zijn portefeuille en zet zich daadkrachtig in voor Tynaarlo. Zo laat de organisatie van de verkiezing weten. Hij wordt gewaardeerd als een toegankelijk, transparant en betrokken wethouder. Ririhena maakt indruk op stemmers door over de gemeentegrenzen heen te kijken en zowel binnen als buiten de gemeente goede contacten te onderhouden.

Henk Brink niet

Gedeputeerde Henk Brink was genomineerd voor de categorie Beste Bestuurder, maar greep naast de winst. Hij moest zijn meerdere erkennen in burgemeester Petra Dassen-Housen van de gemeente Kerkrade.
Binnenlands Bestuur organiseert, in samenwerking met onderzoeksbureau Necker, jaarlijks de verkiezing van de Beste Bestuurder. Voor deze verkiezing zijn alle lokale bestuurders, politici, griffiers en secretarissen benaderd.
In de eerste ronde gaven zij aan wie zij vonden uitblinken in het afgelopen jaar en waarom. In de tweede ronde kon het publiek voor de titel Beste Lokale Bestuurder kiezen uit dertien genomineerden: vanuit elke provincie de beste bestuurder én de beste waterschapsbestuurder. In totaal werden in deze tweede stemronde volgens de organisatie ruim 13.000 stemmen uitgebracht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl