Zwembad Aquarena in Emmen feestelijk geopend

Met een spetterende vuurwerkshow en optredens van trommelaars, zeemeerminnen en een acrobate is het nieuwe Aquarena in Emmen geopend.
Het koste jaren van praten, een rechtszaak en daarna nog de bouw, maar vanaf nu kan iedereen eindelijk een duik nemen in het nieuwe zwembad.
Tijdens de officieuze opening afgelopen maandag liet manager Arnold Bryan al weten dat het nieuwe zwembad hard nodig was. Het oude was versleten en kostte veel in energie en onderhoud.

'Trots op zwembad'

Het nieuwe Aquarena heeft twee lange glijbanen, een groot wedstrijdbad, wellness, een waterpark en nog veel meer. "Ik ben ontzettend trots op wat hier nu staat", zei wethouder René van der Weide bij de opening. "Er is enorm hard gewerkt en dat is te zien."
Volgens de gemeente Emmen is het stroomverbruik vier keer lager dan het oude zwembad. Op het dak liggen zevenhonderd zonnepanelen en ook kan het toekomstige warmtenet van Emmtec worden aangesloten op het zwembad.
RTV Drenthe nam maandag al een kijkje bij de officieuze opening van het nieuwe zwembad
Het nieuwe Aquarena in Emmen is klaar

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.