Van aanranding en verkrachting verdachte fysiotherapeut naar huis

Fysiotherapeut
Verdachte fysiotherapeut mag thuis zaak afwachten © Pixabay/Mariolh
De 55-jarige man uit Klazienaveen die als fysiotherapeut veertien vrouwen zou hebben aangerand en twee verkracht, mag naar huis. Dit heeft de rechter beslist.
De man zit al 459 dagen in voorarrest en er is nog geen zicht op wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld, zei de rechter. Daarom is het volgens de rechter tijd dat de man thuis zijn rechtszaak mag afwachten. De Klazienavener moet zich dan wel houden aan bepaalde voorwaarden, zoals het volgen van een behandeling en een contactverbod met de aangevers.

'Geen seksueel roofdier'

Het Openbaar Ministerie (OM) verwijt de man dat hij in zijn praktijk vrouwen onzedelijk heeft betast. In twee gevallen ging het verder, aldus het OM. Dit zou zijn gebeurd in de periode van oktober 2016 tot oktober 2021.
Volgens zijn raadsman waren de handelingen van de fysiotherapeut uitsluitend gericht op de behandeling en had hij geen seksuele bedoelingen. "Hij is geen seksueel roofdier", zei de raadsman van de verdachte.

Naar het Zuiden

De Klazienavener is inmiddels uitgeschreven als fysiotherapeut en zijn praktijk is gesloten. De man is psychisch onderzocht en er is, volgens zijn raadsman, geen sprake van stoornissen. Hij heeft plannen om naar het Zuiden te verhuizen en kan bij een vriend aan de slag. Dit moet wel iets anders zijn dan zijn eerdere beroep, merkte de rechter op.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.