Feest na wereldrecordpoging darten: 'We gaan nog lang niet naar huis'

Ook burgemeester Out kwam een kijkje nemen tijdens de wereldrecordpoging (Rechten: RTV Drenthe/Ineke Kemper)
Ook burgemeester Out kwam een kijkje nemen tijdens de wereldrecordpoging (Rechten: RTV Drenthe/Ineke Kemper)
Ze hebben pijn in hun schouders en last van hun voeten, maar het is gelukt! Frank Posthumus en Wyan Alders uit Assen kunnen na 53 uur darten eindelijk hun bed in duiken. Maar eerst feest!
Vrijdagochtend om 8.00 uur begonnen de mannen in Ons Café aan de uitdaging om in het Guinness Book of World Records te komen. Tot 11.00 uur vandaag moesten ze bijna non-stop darten. Eens per uur mochten ze vijf minuutjes pauze houden. Maar rond half elf kregen de mannen een fikse tegenvaller te horen.
Lees meer: Wereldrecordpoging darten op 48 uur: 'af en toe een trap onder de kont nodig'
Te veel pauze
Waarschijnlijk was er een fout gemaakt waardoor ze tien minuten te veel pauze hadden gehad. Om dan toch nog het wereldrecord te verbreken, moesten ze twee uur langer door darten. "Dat was heel erg afzien", vertelt Frank Posthumus. "Er was onduidelijkheid in de registratie, dus daarom hebben we het zekere voor het onzekere genomen."
De mannen wilden tijdens de wereldrecordpoging ook geld inzamelen voor een goed doel, Stichting Ambulancewens. Inmiddels staat de teller op de site op bijna zeshonderd euro. Na afloop van de recordpoging kan nog twee dagen worden gedoneerd. In Ons Café stond ook een donatiepot, waar minimaal vijfhonderd euro in zit. In totaal hopen de mannen op zo'n 1500 tot 2000 euro.

Lees meer: Wereldrecordpoging darten dik 36 uur onderweg: 'Vermoeidheid-neemt-toe'

Om 13.00 uur was het dan écht klaar. Tijd om naar bed te gaan, zou je zeggen. Maar Posthumus gaat nog niet naar huis "Het is hier feest!", lacht hij. "We zijn nog lang niet klaar. Ik blijf hier nog een paar uurtjes!"

Wereldrecord

Nu is het een kwestie van alle materialen opsturen naar het Guinnes Book of World Records. De registratie wordt geordend en opgestuurd en ook het beeldmateriaal van de livestream van RTV Drenthe gaat mee. "Het gaat dan minimaal twaalf weken duren, voordat we weer wat horen. Maar het zou mooi zijn als het vorige record door twee Nederlanders wordt verbroken!"

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl