Eerste WK podium voor zijspanteam Endeveld en Remmé

MOTORSPORT- Zijspancoureur Kees Endeveld uit Grolloo en zijn bakkenist Jeroen Remmé uit Ens hebben in het Portugese Estoril een eerste WK podium gehaald. In de sprintrace op zaterdag kwam de combinatie als derde over de meet. Bennie Streuer en Kevin Rousseau haalden de finish niet.
Endeveld en Remmé rijden dit seizoen voor het eerst de volledige cyclus van het WK. De wedstrijd in Portugal is de afsluitende wedstrijd van het kampioenschap. 

Goede keuze
In de natte kwalificatie zetten Endeveld en Remmé de tiende tijd op de klokken. De sprintrace op zaterdagmiddag werd echter op een opdrogende baan verreden. De combinatie uit Grolloo koos als één van de weinige teams voor intermediate banden, in plaats van volledige regenbanden. Dit bleek de juiste keuze. 

Enorme gok
Na een sterke inhaalrace eindigden Endeveld en Remmé op de derde plaats, achter winnaar Tim Reeves en de tweede plaats van Ben Birchall.  “We hebben enorm gegokt met de banden. Ik zag voor de start dat het iets droger werd en dat ook het asfalt een paar kleine droge plekjes kreeg. Ik hoopte dat het door zou zetten en dat bleek het geval. Een enorme gok, maar die pakte geweldig uit," aldus Endeveld na afloop. 

Zondagmiddag wordt de laatste race van het WK seizoen verreden.
Meer over dit onderwerp:
Motorsport Zijspan WK Estoril Grolloo Kees Endeveld
Deel dit artikel: