FC Emmen strijdend naar belangrijke zege op Fortuna Sittard

VOETBAL - FC Emmen heeft weer wat lucht. Na een wedstrijd van uitersten tegen Fortuna Sittard stapte de thuisclub als winnaar van het veld. Na een 0-1 ruststand won de Drentse club met 2-1. Een prachtige goal van Sergio Peńa, tien minuten voor tijd, leverde Emmen de volle winst op.
Door de zege klimt Emmen naar de 14e plek met 10 punten uit 10 duels. Het gat naar de eerste ploeg onder de degradatiestreep, en dat is Fortuna, bedraagt vier punten. Slechte eerste helft
Emmen speelde een zeer matige eerste helft. Veel spelers, en vooral zij die het verschil voor de Drentse club kunnen maken, gaven niet thuis (Sergio Peña en Nikolai Laursen kwamen nauwelijks in het stuk voor). Bovendien werden de meeste duels gewonnen door de Fortunezen en ook alle tweede ballen kwamen in het bezit van de gasten.

Toch kwam de 0-1 wel een beetje uit de lucht vallen. Op het moment dat Emmen juist wat meer grip leek te krijgen, scoorde Bassala Sambou in de 16e minuut met een fraai diagonaal schot (al was het verdedigende werk van Emmen zeer matig). Emmen was tot de rust niet bij machte het tij te keren en zag diezelfde Sambou uit een counter bijna de 2-0 maken. 

Lukkien zet het neer
Na rust veranderde alles. Met Jafar Arias voor Luciano Slagveer werd Emmen sterker en sterker. Binnen tien minuten had de thuisclub de achterstand gerepareerd via Michael de Leeuw, die het eindstation was na een fraaie aanval over links via Arias en Burnet. Die laatste gaf een afgemeten voorzet op het hoofd van De Leeuw: 1-1.

Emmen ging daarna op jacht naar de 2-1 en kreeg drie enorme kansen, maar die waren niet besteed aan Arias, De Leeuw en Bijl en langzaam maar zeker vloeide het geloof in de zege een beetje weg. 

Goudhaantje Peña
Maar tien minuten voor tijd kwam hét gouden moment van Sergio Peña. De Peruaan kreeg de bal op zo'n 18 meter van de goal voor de voeten en krulde de bal schitterend binnen: 2-1. 

Daarna drong Fortuna aan en kroop Emmen nog een paar keer door het oog van de naald. Met dank aan het gebrek aan precisie bij Fortuna, een paar reddingen van Dennis Telgenkamp en een heldendaad van Michaël Heylen op de eigen doellijn werd de zege binnengesleept.
Deel dit artikel: