Roel Boomstra wereldkampioen rapiddammen, Sipma derde

Roel Boomstra heeft in Beilen het Wereldkampioenschap Rapiddammen op zijn naam geschreven. Vanuit het niets wist de Emmenaar in de laatste partijen de titel naar zich toe te trekken.
Het leek er bijna de hele dag niet op dat Boomstra het toernooi zou winnen. Niet één keer stond hij bovenaan de ranglijst. Tot hij zijn laatste partijen ineens nagenoeg allemaal begon te winnen. 

Gelijke punten
In de laatste partij kwam Boomstra tegenover Jan Groenendijk, die hij verrassend versloeg. Daardoor kwam de Emmenaar in punten gelijk met de Rus Alexander Georgiev. Doordat Boomstra tegen zwaardere tegenstanders had gespeeld, mocht hij aan het einde van de dag de titel in ontvangst nemen.

Wouter Sipma, afkomstig uit Hijken, werd knap derde. "Een beetje Drentse lucht erbij helpt wel", grapt organisatorvoorzitter Wim Koopman van Damclub Hijken DTC. "Allebei komen ze bij onze club vandaan. We zijn hartstikke trots."

Tansykkuzhina wint bij dames
Bij de vrouwen veroverde de Russische Tamara Tansykkuzhina de wereldtitel. Zij eindigde voor Munkhtuya Nasanbayar uit Mongolië en landgenote Darya Tkachenko. Beste Nederlandse was Laura Timmerman (18). 

Vanaf morgen gaat de Damweek Hijken verder met het Open Herfsttoernooi. Daaraan mag in principe iedereen deelnemen. Op zaterdag 26 oktober wordt het NK rapiddammen gehouden. 

Eerder vandaag namen we een kijkje bij het WK Rapiddammen