Hekkensluiter FC Assen verrast koploper Ruinen, Pesse profiteert niet

VOETBAL - FC Assen heeft de eerste zege van het seizoen binnen. De zondagderdeklasser versloeg koploper Ruinen. Het werd 0-1.
Matchwinner werd Leon van Broekhoven, die na een half uur scoorde uit een counter en een prima assist van Alessandro Hut. De gasten verdedigden daarna de voorsprong met verve, ondanks verwoede pogingen van Ruinen. 

FC Assen klimt door de zege naar de negende plek in de 3e klasse D, met 4 punten uit 5 duels. Ruinen blijft koploper met 12 uit 5. 

Bekijk nu: De zevende aflevering van Onze Club

SV Pesse - LEO 1-1 
SV Pesse had optimaal kunnen profiteren van de misstap van Ruinen, maar dat lukte slechts deels. De promovendus kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel op eigen veld tegen LEO uit Loon. Lars Uineken zette de gasten na een uur op voorsprong en Daniël van Arkel zorgde tien minuten voor tijd voor de gelijkmaker. Overigens speelde Pessa al na een half uur met 10 man na een rode kaart. Pesse staat nu 2e met 11 uit 5. 

Asser Boys wint, Dwingeloo onderuit 
In deze klasse won Asser Boys met 2-0 bij USV in Nieuwleusen. De treffers werden, voor rust al, gemaakt door Robert Termohlen en Mark Koops. Dwingeloo leed de tweede nederlaag van het seizoen. Bij DIO Oosterwolde werd met 2-0 verloren. 

Bekijk hier: Alle uitslagen en standen in het zondagvoetbal
Meer over dit onderwerp:
voetbal amateurvoetbal FC Assen Assen Ruinen LEO Pesse
Deel dit artikel: