'Marskramers krijgen nauwelijks koopwaar geleverd'

Winkeliers van winkelketen Marskramer krijgen nog maar nauwelijks spullen geleverd. Audax, de nieuwe eigenaar van de keten, kan veel te weinig aanleveren.
Dat meldt het Financieele Dagblad op basis van een eigen rondgang. Volgens de krant is er paniek onder de winkeliers.

Wisselende geluiden in Drenthe
In Drenthe zijn vestigingen van Marskramer te vinden in Beilen, Emmer-Compascuum en Ruinen. De vestiging in Emmer-Compascuum geeft aan dat er inderdaad problemen zijn met de levering van nieuwe artikelen, maar wil er verder niets over kwijt. Marskramer Ruinen verwijst voor een reactie door naar het moederbedrijf Audax.

In Beilen zijn geen problemen met de aanlevering van spullen, volgens de eigenaar. "Na de overname zijn er wel eens wat haperingen geweest, maar niks serieus. En nu loopt alles echt op rolletjes!"

Familiebedrijf Audax nam Marskramer, een franchiseformule met 44 vestigingen, eerder dit jaar over van Blokker. Tot eind juli konden de franchisenemers nog bij Blokker bestellen, maar daarna ontstonden er problemen.

Meer winkels met problemen
"Audax levert 160 artikelen, terwijl ik er 4000 nodig heb", zegt een franchisenemer in Breukelen tegen het FD. De ondernemer heeft daarop zelf nog spullen bijgekocht om te verkopen, maar toch wordt zijn winkel naar eigen zeggen leger.

Naast Marskramer hebben ook de winkels van Prima, Novy en Toys2Play toeleveringsproblemen. Zij vallen onder hetzelfde moederbedrijf en doen bij dezelfde groothandel van de groep hun inkopen.
Meer over dit onderwerp:
economie Marskramer Audax
Deel dit artikel: