Duitse boeren op de bres naar Nederlands voorbeeld

In navolging van Nederland gaan nu ook de Duitse boeren protesteren (Rechten: RTV Drenthe/Kim Stellingwerf)
In navolging van Nederland gaan nu ook de Duitse boeren protesteren (Rechten: RTV Drenthe/Kim Stellingwerf)
In navolging van de Nederlandse landbouwers gaan morgen in Duitsland de boeren massaal met de trekker de weg op om te protesteren, melden Duitse media.
Er wordt verwacht dat meer dan 1000 boeren met de trekker vanuit heel Nedersaksen naar Oldenburg trekken, waar ze demonstreren tegen het landbouwbeleid van de overheid.

'Oldenburg moet dicht'

De politie adviseert iedereen die in de buurt van Oldenburg moet zijn met het openbaar vervoer of de fiets te reizen. Voor de verkeerswaarschuwing heeft de politie alle reden: het gestelde doel van boeren is dat Oldenburg "op de een of andere manier helemaal dicht moet".
Volgens het principe van een sterrenmars wordt de stad vanuit alle richtingen benaderd. Zo worden er ook 1000 sleepboten verwacht. Bovendien protesteren niet alleen boeren, maar ook iedereen die zich verbonden voelt met de landbouw. Volgens de organisatie van het protest gaat het om een vreedzame demonstratie.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.