Advocaat van Josef B. vraagt om opheffen beperkingen

Ronald Nijholt, de advocaat van Josef B, heeft de officier van justitie in een brief gevraagd om de beperkingen die gelden voor zijn cliënt, op te heffen. Josef B, alias de klusjesman, werd vorige week aangehouden tijdens een inval bij een boerderij in Ruinerwold. B. wordt er onder meer van verdacht dat hij de jongeren van 18 tot 25 jaar daar tegen hun zin zou hebben vastgehouden.
"Er is al zoveel gepubliceerd in de media. Wat hebben die beperkingen nog voor zin?", zegt Nijholt. Hij was de zogeheten piketadvocaat toen Josef B. werd opgepakt. "Totdat hij aangeeft een andere advocaat te willen, blijft dat zo," aldus Nijholt. Zijn cliënt zit in ieder geval nog vast tot volgende week donderdag.

Bij Pauw sprak districtschef Janny Knol van de politie Noord-Nederland uitgebreid over de zaak.

Gevangenisziekenhuis
De andere verdachte in de zaak, vader Gerrit Jan van D., wordt vandaag voorgeleid aan de rechter commissaris. Die bepaalt of hij langer vast blijft zitten. Gerrit Jan van D. verblijft in het gevangenisziekenhuis in Scheveningen, zo meldt een woordvoerder van de rechtbank aan de NOS. Hij wordt verdacht van vrijheidsberoving, het benadelen van de gezondheid en witwassen.

Dossier Gezin Ruinerwold
Wil je alles lezen over het gezin dat jarenlang geïsoleerd zat in een boerderij in Ruinerwold? Bijvoorbeeld over de verdachte Josef B., of de Moonsekte waartoe het gezin behoorde of wil je meer lezen over het leven van het gezin in Zwartsluis en Hasselt? Bekijk hier een overzicht van alle artikelen en video's.
Meer over dit onderwerp:
gezin Ruinerwold
Deel dit artikel: