Drugsverdachte slaat op de vlucht, wilde achtervolging door Emmen

Politie
De politie kon de vrouw in Coevorden aanhouden © Facebook Politie Coevorden
Een 44-jarige vrouw uit Coevorden is afgelopen nacht opgepakt na een wilde achtervolging door Emmen. Zij sloeg op de vlucht toen de politie haar wilde controleren op drugsbezit.
Net na middernacht kwam de politie af op een melding van een mogelijke drugsdeal bij de Wilhelminastraat in Emmen. De vrouw uit Coevorden was daar in haar auto aanwezig. Ze werd door agenten gecontroleerd en op het moment dat ze haar vroegen haar drugs in te leveren, ging ze er vol gas vandoor.

Verkeersovertredingen

Volgens de politie ontstond er een achtervolging waarbij de Coevordense voor veel gevaarlijke situaties zorgde. Zo reed ze met minstens 135 kilometer per uur door het centrum, reed ze over een fietspad en reed ze door rood. Op de N34 besloot de politie de achtervolging te staken en werden licht- en geluidssignalen uitgezet. Wel werd de vrouw nog op afstand gevolgd.

Klem gereden

In Coevorden lukte het agenten om de verdachte automobiliste met twee auto's klem te rijden. Dat gebeurde op De Printer. In haar auto werden geen drugs meer gevonden. De politie vermoedt dat de vrouw deze ergens uit de auto heeft gegooid. De vrouw is aangehouden en haar rijbewijs is in beslag genomen. Omdat de politie vermoedt dat de Coevordense onder invloed was, is er bloed van haar afgenomen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl