Ismael Ucan van Tiendeveen topschutter van Drenthe

VOETBAL - Hij verloor dit weekend met zijn club Tiendeveen met 3-1 van VHK, maar door zijn treffer blijft Ismael Ucan wel topschutter van Drenthe in het amateurvoetbal.
Ucan scoorde in vijf duels 11 goals (van de in totaal 14 treffers die Tiendeveen tot nu toe maakte) en met dat aantal blijft hij Achilles 1894-speler Romario Tjongasie voor. De spits van de club uit Assen staat op 10 en de top 3 wordt gecompleteerd door Buinen-aanvaller Albert Stevens en Bjorn Lefferts van MSC-zaterdag, die beide op negen treffers staan. 

Bekijk nu online: De uitzending van Onze Club

Vier spelers maakten tot nu toe acht goals: Gijs Roda (Borger), Roy Supèr (NWVV), Maurice Kampman (Valthermond) en Sander van Veen (VCG). 

Overigens is Ucan met zijn elf treffers geen topschutter van Nederland. Die eer is voor Freddy de Grooth. De spits van Groninger Boys maakte er al 17. Harry Hesselberth (Brabant) scoorde 14 keer en Niels Leegwater (Noord-Holland), speler van Con Zelo, maakte er tot nu toe 12. Datzelfde deed Kjell Kleijkers van het Limburgse Voerendaal. De gedeeld 5e plaats in de topschutterslijst deelt Ucan met Henry Hut (DWZ) en Danny Blauw (Scheemda), beide uit de provincie Groningen.
Deel dit artikel: