CDA Tynaarlo wil bomen niet kappen, maar verplaatsen

Bomen BPH
De bomen aan de Brink O.Z. in Zuidlaren © RTV Drenthe
Twintig bomen staan op het punt om gekapt te worden op het voorterrein van de Prins Bernardhoeve in Zuidlaren. De CDA-fractie van de gemeente Tynaarlo wil hier alleen een stokje voor steken en stelt voor om de bomen te verplaatsen.
De bomen staan aan de oostzijde van de Brink in het dorp en moeten weg omdat ze een 'lokaal risico' opleveren. Volgens het CDA zou het kappen niet bij de visie van Zuidlaren horen.
"In het groenste dorp van Europa is het wat de fractie van CDA betreft onbestaanbaar dat er twintig kerngezonde bomen gekapt gaan worden", zegt fractievoorzitter Henk Middendorp. Deze titel verkreeg Zuidlaren in 2014 en bovendien wil de gemeente Tynaarlo het groene hart tussen Assen en Groningen zijn, zo is te zien in het coalitieakkoord.

Herplaatsen met bewoners

"Het herplaatsen zou qua locatie wat ons betreft samen met de inwoners moeten gaan gebeuren", vindt Middendorp. Het CDA heeft de vragen voorgelegd aan het college van de gemeente Tynaarlo.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.