Stormloop op boek Pim Lammers na bedreigingen

Pim Lammers
Een van de bundels van Pim Lammers is sinds het weekend uitverkocht © NOS
De commotie die is ontstaan rondom schrijver Pim Lammers zorgt voor een stormloop op zijn dichtbundel Ik denk dat ik ontvoerd ben. Volgens uitgeverij Querido was de dichtbundel afgelopen weekend uitverkocht. Op korte termijn komt er een herdruk.
Pim Lammers, die opgroeide in Norg, trok zich afgelopen weekend terug als schrijver van het Kinderboekenweekgedicht. Op sociale media werden delen uit een literair verhaal voor volwassenen gedeeld waarin het gaat over de relatie tussen een tienerjongen en zijn trainer. Dit leidde tot doodsbedreigingen en boze reacties en hij kreeg onder meer het verwijt dat hij zou aanzetten tot pedofilie.

Bijval

Lammers liet daarna weten: "Een gedicht schrijven is mij geen doodsbedreigingen waard", waarop hij besloot zich terug te trekken. Na alle boze reacties kreeg juist bijval van onder meer collega-auteurs en politici.
Pim Lammers krijgt bijval van collega's

'Andere schrijvers ook bedreigd'

Schrijvers die op sociale media hun steun hebben betuigd aan Pim Lammers zijn zelf ook bedreigd. Dat zei Geneviève Waldmann, de voorzitter van de Groep Algemene Uitgevers, bij het NPO Radio 1-programma Met Het Oog Op Morgen. Het programma kon geen enkele schrijver vinden die in de uitzending durfde te reageren op de kwestie.
Pim Lammers doet aangifte na de doodsbedreigingen. Hij was in 2018 de jongste winnaar van een Zilveren Griffel ooit, voor zijn prentenboek Het lammetje dat een varken is.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl