Zin in een patatje? Jurry's Patathuis is beste cafetaria van Drenthe

Jurry Frank met zijn oorkonde in zijn cafetaria Jurry's Patathuis
Jurry Frank met zijn oorkonde in zijn cafetaria Jurry's Patathuis © RTV Drenthe / Aaldert Oosterhuis
Jurry's Patathuis in Meppel is tijdens de Nederlandse Horeca Prijzen uitgeroepen tot beste cafetaria van Drenthe 2022. En dus prijkt er vol trots een oorkonde in de zaak van Jurry Frank.
"Wij zijn door anderen genomineerd voor de prijs. Een mooie waardering natuurlijk", zegt Frank. Naast een oorkonde mag hij zich dus een jaar lang de beste cafetaria van Drenthe noemen. "En we hebben een geldbedrag van 50.000 euro gewonnen. Geintje natuurlijk. Was het maar zo."

Baktijd

Frank nam de cafetaria, die vlakbij het station in Meppel staat, in januari 2021 over van de vorige eigenaren. Eerder had Frank een snackbar in Hoogeveen, waar hij de beste patat van Drenthe bakte. Daar sneed hij de frieten zelfs.
Dat doet hij in Meppel inmiddels niet meer. Daarvoor is zijn huidige zaak te klein. Nu valt hij toch weer in de prijzen. Zijn geheim? "Ik denk de baktijd. Je moet de patat en snacks niet te snel uit het de frituur halen. Je moet de tijd nemen. Daarnaast moet je het vet en de olie goed houden."

'Betaalbaar blijven'

Het winnen van deze prijs is voor Frank geen reden om de prijzen van de kroketten en kaassoufflés te verhogen. Ook al is zijn energierekening hoog. "Iedereen heeft het zwaar. Het moet wel betaalbaar blijven. Daarom wil ik ook normale prijzen houden. Dan werk ik wat harder, dat maakt niet uit, want ik vind het mooi om te doen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl