Drentse Vrouw in de Media (23) loopt landelijke titel mis

Janneke van Heugten (VIDM) en winnares Vera Vos van de Vrouw in De Media Award 2022 Drenthe
Janneke van Heugten (VIDM) en Vera Vos met de Vrouw in De Media Award 2022 Drenthe © RTV Drenthe / Wouter Westerveld
De Vrouw in de Media Award 2022 is vanavond uitgereikt aan de Noord-Hollandse Mirjam Kaijer. Ze schreef het boek Ik ben geen man en ze richtte Voices for Women op, waarmee ze aandacht vraagt voor meer onderzoek naar de man-vrouwverschillen in de zorg. Daarmee liet ze Vera Vos uit Drenthe achter zich, ook zij was genomineerd voor de landelijke titel.
Iedere provincie leverde een genomineerde vrouw die zich in 2022 in de media heeft geprofileerd.

Drentse kanshebber

In januari werd Vos uitgeroepen tot Vrouw in de Media 2022 Drenthe. Zij werd toen gekozen uit elf genomineerde Drentse vrouwen. Vos werd bekroond met de award vanwege haar serie Passie op het Platteland. Daarin wil ze laten zien dat er op het platteland, en specifiek in de gemeente De Wolden, nog genoeg te beleven valt. Vos is hiermee een rolmodel voor jongeren van het platteland, volgens stemmers en de jury. In totaal zijn er in januari 45.000 stemmen uitgebracht.
Met de jaarlijkse award willen organisatoren Sprekersbureau ZijSpreekt en Mediaplatform Vaker in de Media vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn. Ook moedigen ze redacties aan om vrouwen vaker een podium te bieden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl