Wachtlijst voor wonen op Weiteveens voetbalveld loopt verder op

Plan c-veld Weiteveen
Het bedachte woningbouwplan op het oude voetbalveldje © RTV Drenthe / Rien Kort
Het c-veld op het sportpark van Weiteveen is in trek. Niet om er een balletje te trappen, maar om er te wonen. Het plan om 21 woningen te realiseren op het sportveld mag rekenen op ruime belangstelling. Inmiddels zijn er na drie maanden 85 plekken op de wachtlijst gevuld. In oktober waren dat er nog 60.
Afgelopen najaar werden de plannen voor de ombouw van het sportveld gepresenteerd in het Veenloopcentrum in Weiteveen. Het dorpsbestuur heeft een aantal jaar eerder een plan ingediend om het lokale woningaanbod uit te breiden.

Senioren en starters

Voor senioren die kleiner willen wonen en starters die op zoek zijn naar een betaalbare woning is er nu nauwelijks tot geen aanbod in Weiteveen. Gevolg is dat deze groepen het buiten het dorp gaan zoeken.
Na onderzoek kwam het ongebruikte c-veld als geschikte locatie uit de bus. Het plan biedt ruimte voor drie kavels voor vrijstaande woningen, vier kavels voor twee-onder-een kap woningen en veertien rijwoningen. De rijwoningen worden projectmatig ontwikkeld, de rest wordt als vrije kavel aangeboden.

Eerste steen 2024

De gemeenteraad van Emmen besluit op 30 maart over het plan. Daarna krijgt de uitvoering verder vorm. De eerste steen zal naar verwachting in 2024 worden gelegd.
Aangezien de vraag het aanbod ruim overstijgt, wordt er in het dorp al gekeken naar meer geschikte woningbouwlocaties. Dorpsvoorzitter Henry Schepers liet eerder doorschemeren dat het om drie locaties gaat.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl