Derde verdachte in moordzaak Enschedeër, eigenaar Hoogeveense supermarkt zit nog vast

supermarkt Hoogeveen
De supermarkt van Hamid S. © Persbureau Meter
De politie heeft vrijdag een derde verdachte aangehouden voor de gewelddadige dood van Jihad Jafo uit Enschede. Het gaat om een 53-jarige man uit gemeente Twenterand. Hij is diezelfde dag weer vrijgelaten.
Ook de eerder opgepakte 57-jarige man uit het Duitse Gronau is weer vrij man. Alleen Hamid S. uit Den Ham, die een halal-winkel in het Hoogeveense winkelcentrum De Weide runt, zit nog vast voor de moord.
Het lichaam van de 32-jarige Jafo uit Enschede werd in mei vorig jaar in het Kanaal Almelo-De Haandrik bij Bruchterveld gevonden. De man was al sinds december 2021 zoek. RTV Oost meldt dat Jafo in het verleden actief was als drugskoerier. Hij zou zich veelvuldig ophouden in het nachtleven van Gronau.

Supermarkt

Jafo's lichaam was bij de vondst verzwaard met een zeventien kilo zwaar statief van een brandslang. Verder was het lichaam ingepakt in een deken toen het in het kanaal werd gevonden. Waarschijnlijk is dat door minstens twee personen gedaan, meldde de politie eerder.
Hamid S. werd eind januari als eerste verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van Jafo. Zijn supermarkt in Hoogeveen werd in oktober al doorzocht. Ook zijn woning is toen binnengevallen.
S. deed eerder zijn verhaal bij RTV Oost. Hij verklaarde dat Jafo een goede vriend van hem was en dat hij 'veel pijn' had van diens dood.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl