Sociale Winkel Assen dicht na instorten plafond: 'Al heel lang niet veilig hier'

Sociale Winkel Assen
Een deel van het plafond stortte vorige week in © Facebook
De Sociale Winkel in Assen heeft per direct de deuren gesloten nadat vorige week een deel van het plafond tijdens bezoekerstijd is ingestort. Voor de eigenaren is de maat daarmee vol: ze dringen naar eigen zeggen al veel langer aan op een beter onderkomen.
Het klantenbestand, bestaande uit zo'n zevenhonderd mensen, kunnen voorlopig niet terecht voor gratis of goedkope kleding. Ook verliezen studenten hun stageplek en mensen hun werk, betreurt Anneke Bakker van Stichting Budget Support. "Het is een verdrietige situatie. De Sociale Winkel voorziet in een enorme behoefte, maar is al heel lang niet veilig. Dat werd vorige week even heel erg duidelijk. We kunnen niet anders dan onze winkel tijdelijk sluiten, ook omdat er mogelijk asbest is vrijgekomen bij het neerkomen van de plafondplaten."

'Je kan niet anders'

Bakker hoopt dat ze snel een ander pand van de gemeente krijgen toegewezen. Een herstart aan de A.H.G. Fokkerstraat behoort ook tot de mogelijkheden, maar ziet ze gezien de staat van het pand liever niet gebeuren. "Dit is al heel lang niet verantwoord meer. Nu dit incident zich heeft voorgedaan, kan je niet anders meer", motiveert ze de voorlopige sluiting.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl