Aanpak rotonde Rolderstraat Assen volgende week van start

De tijdelijke rotonde in de Rolderstraat wordt vervangen (Rechten: RTV Drenthe/Margriet Benak)
De tijdelijke rotonde in de Rolderstraat wordt vervangen (Rechten: RTV Drenthe/Margriet Benak)
De noodrotonde in de Rolderstraat in Assen wordt vervangen door een vast exemplaar. Volgende week starten de werkzaamheden.
Aannemer NTP Infra begint volgende week woensdag met de werkzaamheden aan de Rolderstraat tussen de Javastraat en de Roldertunnel. Fietsers krijgen op de nieuwe rotonde een eigen rijbaan en er komen oversteekplaatsen met middengeleiders.
De huidige rotonde zorg voor de nodige onveilige situaties. Snelverkeer en fietsers reden vaak op hetzelfde weggedeelte. Gemeenteraadsleden pleitten al kort na de aanleg voor aanpak van de gevaarlijke verkeerssituatie.
Naast de aanleg van de rotonde wordt ook het riool onder het traject aangepakt. Het oude riool wordt verwijderd en vervangen door een nieuwe, waarin regenwater en afvalwater apart opgevangen worden.

Verkeershinder Rolderstraat

De weg wordt daarbij gedeeltelijk afgesloten. Voor verkeer dat vanaf de Rolderhoofdweg komt, betekent dit dat de rotonde in de richting van het centrum afgesloten wordt. De richtingen Assen Oost en het Abel Tasmanplein blijven wel open, via die laatste kan omgereden worden naar het centrum. Auto's vanuit de Julianastraat kunnen niet de rotonde op.
Maandagavond is er in de raadszaal van de gemeente Assen een informatiebijeenkomst over het 1,1 miljoen euro kostende project.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.