Appartementen en woningen op plek oude Karspelhuus Beilen

Karspelhuus Beilen
Het Karspelhuus heeft plaats gemaakt voor woningbouw © Google Streetview
Woonservice gaat twaalf appartementen en acht woningen voor sociale huur bouwen op de locatie van het oude Karspelhuus in Beilen.
Het appartementencomplex aan de rand van het centrum van Beilen gaat bestaan uit drie woonlagen. Het twaalftal woningen in het complex is bedoeld voor verhuur en zijn met name geschikt voor kleine huishoudens en senioren. De woningen voor sociale huur komen in twee blokken van vier woningen.

Karspelhuus

Op het nu braakliggende terrein stonden rijtjeswoningen en het oude Karspelhuus, dat jarenlang gebruikt werd voor activiteiten van Welzijnswerk Midden-Drenthe. De gebouwen werden afgelopen jaren gesloopt.
De bouw van woningen in Jade B, zoals het gebied heet, vormt het sluitstuk van de aanpak van het noordelijke deel van het Beiler centrum, waar wonen en zorg centraal staan. Eerder verrees daar woonzorgcentrum Spectrum en werden er huizen gebouwd aan de weerszijden van De Vos van Steenwijkstraat.
Impressie Jade B, Beilen,
Impressie Jade B, Beilen, © HJK architecten

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.