Oude school in De Groeve wordt yogastudio

De oude school in De Groeve (Rechten: Google Street View)
De oude school in De Groeve (Rechten: Google Street View)
Het oude schoolgebouw in De Groeve wordt een acupunctuurpraktijk en yogastudio. Het gebouw stond sinds maart dit jaar te koop nadat het kort anti-kraak is geweest.
Tot 2016 deed het gebouw nog functie als dependance van basisschool De Schuthoek in Zuidlaren.

'December klaar'

"We gaan in het oude gedeelte wonen en onze studio en praktijk komen in de noodlokalen", zegt Ling Ming Chi, de nieuwe eigenaar. Hij hoopt voor het einde van dit jaar de deuren te kunnen openen. "We doen het in onze eigen tijd, maar we willen in december klaar zijn."
Chi heeft meerdere acupunctuurpraktijken, in Dokkum, Hoogezand en Groningen. De vestiging in Hoogezand komt te vervallen als hij zijn nieuwe praktijk opent in De Groeve.

'Droom die uitkomt'

Voor de yogastudio is dit de enige locatie. Evy Chi gaat voor het eerst yogalessen geven in een eigen studio. "Het is een droom die uitkomt."
Volgens haar is het inrichten van het schoolgebouw niet lastig. "Alles is al in hokjes. Eén lokaal wordt de keuken en een ander wordt weer onze woonkamer."
Aan de buitenkant van het gebouw zal niets te zien zijn. "We moesten bij de gemeente aangeven wat ons doel is en beloven dat we niets aan de buitenkant veranderen."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.