Broers de cel in voor overval op lachgaskoerier in Assen

lachgas
Een lachgaspatroon voor een uitgaansgelegenheid in Meppel © RTV Drenthe / Edwin van Stenis
Voor een overval op een lachgaskoerier zijn twee broers van 29 en 35 jaar uit Assen veroordeeld tot een celstraf van 15 maanden, waarvan 3 maanden voorwaardelijk. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie (OM).
Een nietsvermoedende koerier wilde op 24 april aan de Eekhoornslag in Assen een bestelde lachgastank afleveren. Hij werd opgewacht door een jongen, die een mes trok en hem vastpakte. Een man tilde twintig lachgastanks uit de bus en stopte die in een auto. In deze auto wachtte een derde man, die er vervolgens met spinnende wielen vandoor reed.

Goed signalement

De koerier deed aangifte. Hij gaf een goede beschrijving van de man die de bus leeghaalde en de man die de auto bestuurde. Beide mannen leken erg op elkaar, alsof het broers waren. Door het signalement en de telefoongegevens kwamen de agenten bij de beide Asser broers uit en ook bij de jongen die de koerier opwachtte.
De jongen bleek 17 jaar oud te zijn en moet later voor de kinderrechter verschijnen. Op een achtergebleven mes zat dna-materiaal van de oudste broer. De rechter acht de overval voldoende bewezen voor een veroordeling. Hij vond dat de mannen geen respect toonden voor andermans eigendom.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl