Inwoners Midden-Drenthe verlost van digitaal doolhof

Rico Schans, wethouder Midden-Drenthe, nieuwe website
Rico Schans lanceerde de nieuwe site met een druk op de knop © RTV Drenthe/Roy Schutte
Met een druk op de knop lanceerde wethouder Rico Schans vanmiddag de nieuwe website van de gemeente Midden-Drenthe. Een 'slanke' website die slinkt van 3.000 naar 200 pagina's.
"Ik ben harstikke blij dat we eindelijk live kunnen met de nieuwe website", zegt een 'verdomd trotse' Rico Schans in de raadszaal van Midden-Drenthe, waar dinsdagmiddag de nieuwe website gelanceerd is.
De lancering is een traktatie voor het personeel waard. "Geen cookies, maar taart", grapt de wethouder, om vervolgens zijn verhaal serieus te vervolgen. "Het heeft enorm veel energie gekost van heel veel mensen"

Slanke site

Een slanke website noemt Schans hem. "De vorige website had meer dan 3.000 pagina's, waarvan 2.800 niet gelezen werden. De nieuwe website heeft 200 pagina's."
De bestaande website was gedateerd en niet bepaald gebruiksvriendelijk. De zoekfunctie werkte niet goed, bezoekers verdwaalden in het doolhof aan pagina's en de juiste informatie was soms niet te vinden. De nieuwe website moet rust en ruimte uitstralen.
"De website is er ten dienste van onze inwoners. Alle informatie moet gewoon goed, begrijpelijk beschikbaar zijn", zegt Schans. Volgens de wethouder was de grootste uitdaging om alle informatie bondig te kunnen aanbieden. Dat vergde het nodige selecteer-en herschrijfwerk.
Of de website in de praktijk net zo goed werkt als in de testfase, moet nu blijken. Schans: "We hebben een goede basis staan. We weten dat we het moeten doorontwikkelen en dat er zeker updates komen. Als informatie ontbreekt voegen we het eenvoudig toe."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl