Emmenaar half jaar cel in voor geweldsfeiten tegen ex-vriendin en politieagenten

rechtbank_rechter_stockfoto
De rechter heeft de Emmenaar op een aantal punten vrijgesproken © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
Een 30-jarige man uit Emmen is voor het plegen van geweld tegen agenten, het mishandelen van zijn ex en vernieling veroordeeld tot zes maanden cel.
Ex-partners van de Emmenaar meldden zich in 2019 bij de politie. Ze deden aangifte van poging tot doodslag en verkrachting. Beide punten werden niet bewezen.
Verkrachting kon niet met zekerheid worden vastgesteld omdat de vrouwen niet zijn gedwongen. Op dit punt werd de man dan ook vrijgesproken. Ook voor poging tot doodslag is onvoldoende bewijs gevonden. De rechter zei dat de aangiftes op verschillende punten rammelden.
De rechter vond wel bewezen dat een vrouw in haar hals en lichaam was bekrast en gestoken met een mes. Hier was volgens de rechter dan ook sprake van mishandeling. Daarnaast vernielde de Emmenaar een deur van de woning van een van zijn ex-partners.
Bedreiging vanuit de cel
De man verzette zich hevig bij zijn aanhouding en bedreigde en beledigde de agenten. De rechter verweet de man vooral de aanval op zijn ex in haar woning, waar zij zich juist veilig zou moeten voelen. Daarna, in de gevangenis, bedreigde de Emmenaar de vrouw telefonisch.
Het Openbaar Ministerie (OM) eiste nog drie jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen de man. Door een aantal vrijspraken pakt de straf aanzienlijk lager uit.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl