Jaar cel geëist voor veroorzaken dodelijk ongeluk op A37 bij Nieuw-Amsterdam

Ongeluk op A37 bij Nieuw-Amsterdam
Hulpdiensten na het dodelijk ongeluk © Nick Schoenmaker/Emmen24Media
Een 41-jarige man uit 2e Exloërmond moet volgens het Openbaar Ministerie een jaar de cel in voor het veroorzaken van een dodelijk ongeluk op de A37 bij Nieuw-Amsterdam. De bestuurder was onder invloed van drugs toen hij tegen een boom botste. De 35-jarige bijrijder kwam om het leven.
Beide mannen werkten bij een steigerbouwbedrijf en gebruikten drugs om de werkuren door te komen. De autorit op 8 juli 2021 werd een van hen fataal. Op de A37 raakte de auto van de weg en kwam tot stilstand tegen een boom.
Uit een speekseltest bleek later dat de man onder invloed was tijdens het fatale ongeluk. Hij had even zijn auto langs de kant van de weg gezet, maar draaide tóch weer de snelweg op. De man viel uiteindelijk in slaap waardoor het voertuig van de weg raakte.
Te veel drugs
Verder onderzoek wees uit dat de bestuurder negentien keer te veel speed in zijn bloed had en vijf keer te veel GHB. Bij het innemen van een combinatie van deze drugs is de kans op een ongeluk tot tweehonderd keer groter, meldde de officier van justitie.
De man heeft veel spijt van het gebeuren, zei hij op zitting. Door het ongeval lijdt hij aan een stresssyndroom. Hij heeft inmiddels hulp gezocht voor zijn drugsprobleem en wordt hierin begeleid. Desondanks eiste de officier van justitie een jaar celstraf met daarnaast een rijontzegging van drie jaar.
Uitspraak is over twee weken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl