Kastanjebomen op de Markt in Coevorden tegen de vlakte

De kastanjes op de Markt in Coevorden (Rechten: Google Streetview)
De kastanjes op de Markt in Coevorden (Rechten: Google Streetview)
Drie kastanjebomen op de Markt in Coevorden gaan komende vrijdag tegen de vlakte.
Uit onderzoek dit voorjaar bleek dat alle vijftien kastanjes op de Markt in slechte conditie zijn. Nu het kapseizoen is aangebroken, worden vrijdagochtend de eerste drie bomen gekapt.

Op sterven na dood

De drie kastanjes die nu gekapt worden zijn op sterven na dood. Ook de overige twaalf kastanjes zullen volgens de gemeente de komende jaren dood gaan. Deze bomen blijven staan zolang het veilig is.
"We houden de overgebleven bomen goed in de gaten. We volgen daarbij de adviezen uit het onderzoek. Zolang het veilig is, kunnen de bomen blijven staan. Maar uiteindelijk zullen alle bomen bij de herinrichting van de Markt verdwijnen", schrijft de gemeente op haar website.

Kap noodzakelijk

De gemeente stelt dat de kap van de kastanjebomen noodzakelijk is. "Slecht nieuws voor de mooie en karakteristieke bomen. Ze bepalen toch voor een groot deel de sfeer op de markt. Het zal veel Coevordenaren aan het hart gaan om de bomen te zien verdwijnen. Maar veiligheid staat voorop, dus is kappen noodzakelijk."
Lees meer: Parkeren blijft 'hot item' rondom centrumvernieuwing Coevorden

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.