Bijna 70 nieuwe parkeerplekken aan Molenbelt Coevorden

Tekening nieuwe parkeerplaats Molenbelt Coevorden
Tekening nieuwe parkeerplaats Molenbelt Coevorden © RTV Drenthe
Er is straks plek voor 69 auto's op de nieuwe parkeerplaats aan de Molenbelt in Coevorden. Dat zijn 44 parkeerplaatsen meer dan nu beschikbaar zijn. Voor de aanleg trekt de gemeente 420.000 euro uit. Volgens planning moet de nieuwe parkeerplaats begin april klaar zijn.
"Het college kan niet wachten om het centrum aan te pakken. We zijn ook blij dat de ondernemers zijn aangehaakt", zegt wethouder Joop Slomp. "Volle kracht vooruit."

Herinrichting centrum Coevorden

Met de aanleg van de parkeerplaats wordt de volgende stap gezet in het programma 'Kasteelpark Coevorden'. Het plan heeft als doel de binnenstad weer aantrekkelijk en levendig te maken en van Coevorden een bezoekersstad te maken.
Vorige maand werd al het startschot gegeven voor de aanpak van de Weeshuisweide. Het gebied moet een groene zone worden, net buiten het stadscentrum. Dat leidt ertoe dat de parkeerplekken verdwijnen. De nieuwe parkeerplaats aan de Molenbelt moet dit verlies opvangen.

Aanpak in fases

Naast extra parkeerplaatsen wordt ook de straat Molenbelt aangepakt. Er komt meer ruimte voor laden en lossen van vracht. Dat moet overlast tegengaan die ondernemers en winkelend publiek soms ervaren. Ook het parkeerdek van Winkelcentrum Gansehof in het centrum van Coevorden ondergaat een kleine metamorfose. Het moet allemaal apart van elkaar in fases gebeuren, zodat overlast beperkt blijft.
Wethouder Slomp zegt april als streefdatum te hebben, maar durft dit geen harde deadline te noemen. Wel moet alles voor de zomer klaar zijn, ook omdat de facelift van de Weeshuisweide 1 juli is afgerond. De weggevallen parkeerplekken moeten dan gecompenseerd zijn door die aan de Molenbelt.
Tijdens de raadsvergadering vanavond waren er zorgen om het aantal nieuwe laadpalen dat volgens meerdere raadsleden aan de lage kant is. Maar volgens Slomp kan bijgestuurd worden waar nodig.
(Tekst gaat verder onder de foto)
Doorkijk nieuwe parkeerplaats Molenbelt
Doorkijk nieuwe parkeerplaats Molenbelt © RTV Drenthe

Kunstzinnige molen

In de toekomstvisie voor het centrum van Coevorden wordt ingezet op de historie van de stad. De eerste molen op de Molenbelt werd gebouwd in 1609 en afgebroken in 1940. Het gemeentebestuur wil hier oog voor houden met de komst van een nieuwe 'kunstmolen' die op de historische plek komt te staan. "Door van de Molenbelt meer te maken dan alleen een parkeerplaats, nemen we bezoekers meteen mee in een van de verhalen van Coevorden", vertelt wethouder Slomp.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl