Wildparkeerders leiden opnieuw tot kopzorgen in Klazienaveen

Lege straten in Klazienaveen
Centrum Klazienaveen © Martijn Huigen
Het lijkt een onuitroeibaar probleem in het winkelhart van Klazienaveen: wildparkeerders. Wakker Emmen en oud-raadslid Theo Gerth (destijds namens CDA) vragen hier opnieuw aandacht voor.
In het centrum van Klazienaveen kunnen winkelbezoekers gratis parkeren. Maar hun auto's worden niet altijd op de handigste plek gestald, viel Gerth op. Vooral tussen Schip 1 en het standbeeld van de veenarbeider is het soms kommer en kwel, aldus het oud-raadslid.
Wagens staan op het fietspad of parkeren achter andere reeds geparkeerde auto's met opstoppingen tot gevolg. Fietsers en voetgangers moeten zich hierdoorheen wurmen met alle gevaren van dien, aldus Gerth.

IJdele hoop

Om dit probleem het hoofd te bieden, werden er blauwe zones ingesteld, waar bezoekers tijdelijk de auto kwijt konden. Daarbij was ook de stille hoop dat bezoekers hun heil zouden zoeken naar parkeerterreinen achter de winkelstraten.
Volgens Gerth is dat ijdele hoop gebleken. Er wordt namelijk niet gehandhaafd. Een wandeling langs de gestalde auto's leert zelfs dat de parkeerkaart vaak ontbreekt. "Blijkbaar gelden in het centrum van Klazienaveen bepaalde verkeersregels niet", schrijft het oud-raadslid.
Karien Velzing van Wakker Emmen greep de brief van Gerth aan om tijdens de commissievergadering van de gemeente Emmen aandacht te vragen voor dit 'hardnekkige probleem'. Velzing wilde weten of de gemeente over kon gaan op enkele al dan niet kleine ingrepen.

Ad hoc

Wethouder René van der Weide raadde dat af. Samen met onder meer de lokale winkeliersvereniging Haveka wordt momenteel gewerkt aan een nieuw centrumplan voor Klazienaveen. Een groot aantal pijnpunten, waaronder verkeerstechnische zaken, wordt daarin opgenomen. Het lijkt hem verstandiger de uitwerking van dat plan af te wachten. "Zo voorkom je dat je ad hoc iets gaat doen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl