Cel- en werkstraf voor steekincident in Nieuw-Weerdinge

Steekpartij nieuw-Weerdinge
Politie op de plek van de steekpartij © Persbureau Meter
Een 37-jarige man uit Emmer-Compascuum is voor een poging tot zware mishandeling voor café De Buurvrouw in Nieuw-Weerdinge veroordeeld tot 289 dagen cel (bijna tien maanden) waarvan 270 dagen voorwaardelijk. De man hoeft niet terug de cel in, maar moet wel een taakstraf van 180 uur uitvoeren.
De dertiger reed op de bewuste dag met zijn auto voor het café langs, toen een 18-jarige man uit Ter Apel op de wagen af rende en de bestuurder door een open raampje sloeg. De Emmer-Compascumer stak vervolgens met een scherp voorwerp - vermoedelijk een stanleymes - op de aanvaller in. Die liep een klaplong op.

Rechter laat rol slachtoffer meewegen

Aan dit incident ging een slepend conflict vooraf tussen de dertiger en de familie van het slachtoffer. Dit escaleerde op 12 februari vorig jaar in Nieuw-Weerdinge. De straf viel uiteindelijk lager uit dan de geëiste vijftien maanden cel, waarvan negen maanden voorwaardelijk. De rechter hield nadrukkelijk meer rekening met de rol van het slachtoffer.
De Emmer-Compascumer zei dat hij zich moest verdedigen, maar de reactie van de man was volgens de rechter buitenproportioneel. De dertiger kreeg de straf ook voor het stalken van zijn ex, het bedreigen van haar en het plegen van een vernieling.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl