Farmers Defence Force kondigt 'grootste demo ooit' aan in Den Haag

FDF
FDF kondigt de 'grootste demo ooit' aan in Den Haag © ANP
Farmers Defence Force (FDF) houdt op zaterdag 11 maart 'de grootste demo aller tijden' in Den Haag. Dat zegt Mark van den Oever, voorzitter van de boerenactiegroep in een videoboodschap.
Volgens Van den Oever gaat de manifestatie om meer dan alleen boerenstandpunten. Het gaat om 'alle standpunten en problemen die momenteel spelen in onze maatschappij', kondigt hij aan. "Van toeslagenaffaire tot de gascrisis, tot de verzakte huizen in Groningen, tot de waterschade in Limburg. Mensen krijgen hierover bij ons op het podium een stem."
Volgens hem zijn onder meer PVV-voorzitter Geert Wilders en Wybren van Haga (Groep Van Haga) aanwezig. Waar in Den Haag de demonstratie precies gehouden gaat worden, is niet duidelijk.

Meer demonstraties

Boeren hebben de afgelopen maanden vaker gedemonstreerd, maar die acties waren voornamelijk gericht op het stikstofbeleid. Het laatste landelijke protest was afgelopen juni in het Gelderse Stroe. Daar waren tienduizenden mensen, voornamelijk dus boeren en sympathisanten bij aanwezig. Vanuit Drenthe vertrokken destijds honderden trekkers om te betogen tegen het stikstofbeleid van het kabinet.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl