Penthouses, appartementen en villa aan Stationsstraat in Coevorden

Leegstaande panden aan de Stationsstraat worden omgebouwd tot Residentie De Remise
Leegstaande panden aan de Stationsstraat worden omgebouwd tot Residentie De Remise © makelaardij Otten & Flim
Aan de Stationsstraat in Coevorden komen twaalf appartementen, drie penthouses en een villa. Het wooncomplex krijgt de naam Residentie De Remise, naar de oorspronkelijke bestemming van de plek: de EDS-tramremise. Volgende maand begint de verkoop.
Zes appartementen van ongeveer 72 vierkante meter op de begane grond, zes dezelfde daarbovenop en de hoogste verdieping wordt onderverdeeld in drie luxe penthouses van zo'n 120 vierkante meter. Dat zijn de plannen die Maarten Otten van makelaardij Otten & Flim uit Rijssen schetst. De woning ernaast wordt verbouwd tot een riante villa.
Aan de achterkant komt een parkeerplaats voor bewoners en bezoekers, met de ingang aan de Van Eijbergenstraat. Elk appartement krijgt zijn eigen berging. De prijs van de appartementen begint op ongeveer 300.000 euro.
Op de plek van het te bouwen wooncomplex was tot november vorig jaar een dagbesteding gevestigd in het woonhuis met de naam Carpe Diem. Het pand ernaast stond jaren leeg, nadat autobedrijf Pieper het had verlaten. Ooit deed het gebouw dienst als tramremise voor de Eerste Drentsche Stoomtramweg-maatschappij.
De verkoop met afbouwgarantie van de koopappartementen en penthouses start volgende maand. Afhankelijk daarvan wordt er begonnen met de sloop- en bouwwerkzaamheden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl