Ruim 25.000 euro voor doneeractie voor gezin Nieuw-Weerdinge

De doneeractie voor de familie Louwes uit Nieuw-Weerdinge heeft tot nog toe 27.000 euro opgeleverd. Het geld is nodig voor aanpassingen en gezinsactiviteiten voor het gezin dat twee kinderen gaat verliezen door het syndroom van Leigh.
Begin oktober besteedde RTV Drenthe aandacht aan de situatie van de familie. Ook RTL Nieuws wijdde er een bericht aan. De twee jaar oude Jason en zijn zusje Cloë van zes maanden lijden het syndroom van Leigh, een ziekte die de hersencellen aantast en waar de kinderen op jonge leeftijd aan zullen overlijden.

Meeleven
Om de situatie iets dragelijker te maken voor ouders Arno en Jeanine werd een doneeractie opgezet. "Wij zijn helemaal overrompeld door alle reacties en lieve mensen om ons heen", reageert Jeanine Louwes. "Het doet ons heel goed om te weten dat er zoveel mensen met ons meeleven."

Sinds de media-aandacht werd er zo'n 25.000 euro opgehaald, waardoor het totaalbedrag nu op 27.000 komt. "We willen een bus aanschaffen. Dat is lastig, we hebben een groot gezin en zoeken een bus met 5 zitplaatsen en een plek voor een rolstoel. Daar moeten we voor verder sparen. Ook willen we op vakantie. Een badkamer hebben we inmiddels aangeboden gekregen."

Bidden en hopen
Ondanks de heftige periode, probeert het gezin positief te blijven. Louwes: "Het blijft emotioneel heel zwaar, weten dat je twee kindjes binnenkort gaat verliezen. We proberen zo veel mogelijk positief te blijven, te bidden en te hopen dat er nog een medicijn komt tegen deze ziekte." Op dit moment bestaat er geen geschikt medicijn.

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Emmen Nieuw-Weerdinge
Deel dit artikel: