Bloemteam Terra Emmen VO gaat voor Nederlands kampioenschap

Bloemteam Terra Emmen VO 2022/2023
Anna Nusse en Isa Jouwsma maken hun bloemstuk © Terra
Anna Nusse en Isa Jouwsma van het Bloemteam Terra Emmen VO gaan op 23 maart een gooi doen naar het Nederlands kampioenschap tijdens de vakwedstrijd Skills The Finals. Zij waren gisteren het winnende team van de regiofinale. Ze namen het op tegen het team van Terra Oldekerk en het team van Terra Meppel. De deelnemers moesten allemaal een handgebonden boeket en een hartvorm vol bloemen maken.

Samenwerken

"De zes deelnemende meiden van de drie verschillende vestigingen hebben een mooie prestatie neergezet. Een sportieve uitdaging waarbij elk team enorm goed heeft samengewerkt en onderling veel plezier heeft gehad. De ene groep werkte heel precies en gedetailleerd terwijl bij de andere groep de techniek beter uit de verf kwam", aldus de jury bestaande uit bloemdocenten Arjan Oosting en Agnes Vijfschaft.
"Voor onze leerlingen is het heel leerzaam om hieraan mee te doen", vertelt Marieke Kaper, Skills-coördinator van Terra. "We stimuleren onze leerlingen dan ook om mee te doen. Voor de leerlingen uit de vierde klas is het een goede voorbereiding op de eindexamens die straks voor de deur staan."
Over Skills Talents
Skills Talents zijn teamvakwedstrijden voor laatstejaars vmbo'ers. Deelnemende leerlingen krijgen hier een podium om hun talenten te laten zien. De opdrachten die de leerlingen tijdens de wedstrijden uitvoeren, zijn ontwikkeld door docenten en sluiten daarom aan bij het lesprogramma. Een vakkundige jury vanuit het beroepenveld beoordeelt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl