Noodopvang De Biester in Gieten langer open

De Biester Gieten
De Biester, waar in oktober zo'n 50 asielzoekers worden opgevangen © Persbureau Drenthe
Crisisnoodopvanglocatie De Biester in Gieten blijft tot zeker 31 oktober beschikbaar als crisisnoodopvang. Eerder zou de opvang open blijven tot 1 april.
Sinds 16 november vorig jaar zitten er asielzoekers in de voormalig zorglocatie van Cosis. Er is plek voor zo'n vijftig asielzoekers om het aanmeldcentrum in Ter Apel te ontlasten. Er worden met name gezinnen opgevangen.
Met het verlengen van de beschikbaarheid voldoet de gemeente Aa en Hunze aan de vraag van staatssecretaris Van den Burg om de opvanglocaties langer open te houden.
Volgens burgemeester Anno Wietze Hiemstra functioneert de opvang in Gieten naar behoren. "Bewoners ervaren de plek als een warme, veilige plek. De kinderen, uit allerlei verschillende culturen, gaan ontzettend goed met elkaar om", aldus de burgemeester. "We ervaren de contacten en samenwerking met de buurt bovendien als prettig. We hebben er vertrouwen in dat dit ook na verlenging zo zal blijven."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.