Bouke flikt het: de 'Elvis uit Emmen' wint The Tribute - Battle of the Bands

Zanger Bouke Scholten is vanavond uitgeroepen tot winnaar van de SBS6-talentenjacht The Tribute - Battle of the Bands. De 'Elvis uit Emmen' maakte vanaf zijn eerste optreden een verpletterende indruk bij de juryleden en het thuispubliek door The King of Rock and Roll met nagenoeg hetzelfde stemgeluid en performance te kopiëren.
Door de winst staat Bouke eind april een uur in een volgepakt Ziggo Dome, waar hij ongetwijfeld opnieuw de grootste hits van The King zal zingen.

Jury razend enthousiast

Al het gehele talentenprogramma maakt Bouke een onuitwisbare indruk bij de driekoppige jury, bestaande uit Cesar Zuiderwijk, Angela Groothuizen en Spike. In de afgelopen weken waardeerden ze optredens continu met hoge cijfers. Vanavond haalde Bouke bij zijn vertolking van Suspicious Minds met drie tienen een perfecte score bij de jury. Het publiek gaf Bouke en zijn band een 9,7.
"Overrompelend", noemde jurylid Cesar Zuiderwijk het optreden. "Alles klopt"', zei Angela Groothuizen. "Jij hebt alles wat we de X-faxtor noemen. Je kunt iedereen in de schaduw zetten."
Herbeleef hoe de 'Elvis uit Emmen' opnieuw de harten veroverde met zijn slotoptreden in The Tribute - Battle of the Bands:
(Tekst gaat verder onder de video)
Bouke zijn winnende slotoptreden in The Tribute - Battle of the Bands
Zijn eerste Elvis-nummer in The Tribute - Battle of the Bands was In the Ghetto. Bouke stal niet alleen de Nederlandse harten, want zijn succes werd ook tot over de Atlantische Oceaan gevolgd. In Amerika ging de Emmenaar viraal. In het geboorteland van Elvis werd Boukes versie van In the Ghetto zo'n tien miljoen keer gedeeld. "Dat zijn echt ongelofelijke aantallen", vertelde de zanger deze week bij RTV Drenthe.
Bouke wordt verlost uit de spanning: hij wint The Tribute - Battle of the Bands na een uitmuntend juryoordeel:
(Tekst gaat verder onder de video)
Bouke wordt verlost uit de spanning: hij wint The Tribute - Battle of the Bands
Toch wil hij, door alle Elvis-vergelijkingen heen, zichzelf blijven. Van Elvis-imitators als uit Las Vegas blijft hij liever weg, zo verklaarde hij. "Dat witte pak en de bakkebaarden, daar doen we niet aan", zegt hij over de ElvisMatters band waarmee hij al jaren de theaters langsgaat. "Ik moet mijn hart in de muziek kunnen leggen. Als ik daar sta als iemand anders, dan kan ik dat niet. Dus wij brengen het op een eerlijke manier naar het publiek."
RTV Drenthe zocht Bouke Scholten deze week op. Hij vertelde over zijn plotselinge succes:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.