Asbest vrijgekomen bij brand Nieuw-Roden

Er ligt asbest in meerdere achtertuinen (Rechten: ANP/Piroschka van de Wouw)
Er ligt asbest in meerdere achtertuinen (Rechten: ANP/Piroschka van de Wouw)
Bij de schuurbrand in Nieuw-Roden is vannacht asbest vrijgekomen. Asbestdeeltjes zijn terechtgekomen in een aantal achtertuinen van huizen in de buurt.
De gemeente Noordenveld laat weten dat er geen asbest in openbaar gebied ligt. Mensen bij wie wel asbest op het terrein terecht is gekomen, zijn volgens de gemeente ingelicht.

'Geen gezondheidsrisico'

Een specialistisch bedrijf zal het asbest zo snel mogelijk opruimen. Het gebied waar het asbest ligt is voorlopig afgezet met asbestlint. Volgens de gemeente is er geen extra gezondheidsrisico.

Hevige rook

De brand aan de Esweg ontstond rond 23.30 uur gisteravond. De brandweer had grote moeite het vuur te blussen en er kwam veel rook vrij. Vanwege de hevige rookontwikkeling werden zo'n acht huizen in de buurt van de brand ontruimd. In de wijde omgeving kregen mensen tot vanochtend 8.00 uur het advies ramen en deuren niet open te doen.
In de loop van de nacht konden de meeste bewoners weer naar huis. Een aantal mensen werd door familie opgevangen. Alle bewoners kunnen inmiddels weer in hun huis.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.