Ook in hoger beroep zeven jaar cel voor overvaller uit Emmen

Naast de Emmenaar is ook een man uit Klazienaveen voor het misdrijf veroordeeld (Rechten: Camjo Media)
Naast de Emmenaar is ook een man uit Klazienaveen voor het misdrijf veroordeeld (Rechten: Camjo Media)
Een 34-jarige man uit Emmen is in hoger beroep veroordeeld tot zeven jaar cel voor een gewelddadige overval in het Friese Nes. De straf is gelijk aan de straf die vorig jaar in april door de rechtbank werd opgelegd. Het Openbaar Ministerie (OM) zag liever dat de man acht jaar lang de cel in ging.
De Emmenaar en drie anderen overvielen in juni 2016 een toen 73-jarige inwoner van Nes in zijn woning. Het slachtoffer werd tot bloedens toe mishandeld en vastgebonden met duct tape. Het OM vond het een poging tot doodslag. De rechtbank, en nu ook het Hof, vinden diefstal met geweld bewezen.
Lees meer: OM eist in hoger beroep 8 jaar cel tegen Emmenaar voor brute woningoverval
Initiator
De Emmenaar werd gezien als de initiator van de overval. Een 44-jarige inwoner van het Belgische Geel kreeg voor opzettelijke heling vier maanden cel opgelegd. Een 29-jarige man uit Klazienaveen vervoerde, samen met de Belg, de buit en kreeg een celstraf van een jaar opgelegd.
De zaak van een vierde verdachte, een 42-jarige man uit Servië, werd eerder aangehouden vanwege ziekte van de advocaat. De rechtbank veroordeelde de Serviër eerder tot zes jaar. De veroordeelden moeten ook aan het slachtoffer een schadevergoeding van 7.300 euro, waaronder 2.500 euro smartengeld, betalen.

Inbraken

De Emmenaar kreeg de straf ook voor tientallen bedrijfsinbraken in Emmen en Klazienaveen. Hij werd twee maanden na de overval in Nes opgepakt na een inbraak bij Golfparc Sandur in Emmen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.