College Westerveld weer op sterkte met terugkeer Klaas Smidt

Met de definitieve terugkeer van Klaas Smidt, neemt VVD de collegeplek in Westerveld over van Progressief Westerveld. (Rechten:Andries Ophof/RTV Drenthe)
Met de definitieve terugkeer van Klaas Smidt, neemt VVD de collegeplek in Westerveld over van Progressief Westerveld. (Rechten:Andries Ophof/RTV Drenthe)
Met de installatie van wethouder Klaas Smidt (VVD) is het college van burgemeester en wethouders in de gemeente Westerveld weer compleet. Vanavond werd Smidts terugkeer definitief beklonken
In de zomer verloor het college van B en W al vroegtijdig wethouder Wilfried de Jong van Progressief Westerveld. Die zwaaide af, na onmin met zijn fractie.
In september ging het uiteindelijk helemaal mis met Progressief Westerveld als grootste coalitiepartij. De partij zegde het vertrouwen op in haar coalitiepartners DSSW/SW en Gemeentebelangen. Dat leidde uiteindelijk tot een definitieve breuk, en zo kwam Progressief Westerveld er volledig naast te staan. Op advies van informateur Michiel Herweijer werd daarop met de oppositie in de raad het gesprek aangegaan, en kreeg de VVD uiteindelijk de kans terug te keren in het college.

Coalitie en college

De coalitie in Westerveld wordt nu gevormd door de fracties van DSSW/SW, VVD en Gemeentebelangen. Het college wordt gevormd door burgemeester Rikus Jager en de wethouders Henk Doeven (DSSW/SW), Klaas Smidt (VVD) en Jelle de Haas (Gemeentebelangen).
De 60-jarige Smidt was eerder ook al van 2010 tot 2014 en 2014 tot 2018 wethouder in Westerveld namens de VVD-fractie.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.