Verdachten Ruinerwold blijven 90 dagen langer vastzitten

Gerrit-Jan van D. en Josef B., verdachten in de zaak rondom het gezin van Ruinerwold, komen voorlopig nog niet vrij. De rechtbank in Assen verlengde het voorarrest van de vader en de Oostenrijker.
Beide verdachten blijven nog maximaal 90 dagen in voorarrest. De twee worden onder andere verdacht van vrijheidsberoving, het toebrengen van schade aan de gezondheid, witwassen en van mishandeling. De verdenking van de twee is zodanig dat ze negentig dagen vastblijven, in plaats van dertig of zestig dagen.

Beide verdachten blijven ook in beperking, dat wil zeggen dat alleen hun advocaat contact met ze mag hebben. Van één van de verdachten was een bezwaar ingediend tegen die beperking, maar die is afgewezen.

Oostenrijker B. werd aangehouden op 15 oktober, de dag dat het gezin ontdekt werd. Vader Van D. werd twee dagen later door de politie gearresteerd. Het OM onderzoekt momenteel met behulp van DNA of Van D. de echte vader is van de jongvolwassen kinderen die in de boerderij woonden.

Dossier Gezin Ruinerwold
Wil je alles lezen over het gezin dat jarenlang geïsoleerd zat in een boerderij in Ruinerwold? Bijvoorbeeld over de verdachte Josef B., of de Moonsekte waartoe het gezin behoorde of wil je meer lezen over het leven van het gezin in Zwartsluis en Hasselt? Bekijk hier een overzicht van alle artikelen en video's.