Rechtbank is zelf wezen kijken bij boerderij Ruinerwold (update)

De rechtbank heeft vandaag zelf onderzoek gedaan bij de boerderij in Ruinerwold waar twee weken geleden een geïsoleerd gezin werd gevonden. Er waren tijdens de schouw tien tot vijftien personen op het terrein aanwezig.
Bij het bezoek waren de rechters, de officier van justitie, beide advocaten en een griffier aanwezig. Ze waren daar om zelf de situatie te bekijken bij de boerderij. "Met eigen ogen zie je het toch veel beter dan vanaf een foto", zegt persrechter Marcel Wolters. Het team forensische opsporing van de Nationale Politie heeft de afgelopen weken de boerderij al digitaal in kaart gebracht.

Vroeg stadium

Het is opmerkelijk dat rechters zelf een kijkje gaan nemen in zo'n vroeg stadium van het onderzoek, maar volgens Wolters komt dat omdat de boerderij op een huurperceel staat. "Zodra hij wordt vrijgegeven na het onderzoek door de politie gaat hij weer terug naar de verhuurder. Ze wilden daarom voor die tijd kijken."
Vanochtend besprak de raadkamer van de rechtbank het voorarrest van de twee verdachten, vader Gerrit Jan van D. en de Oostenrijker Josef B. Inmiddels is bekend dat het voorarrest met 90 dagen is verlengd.
Dossier Gezin Ruinerwold

Wil je alles lezen over het gezin dat jarenlang geïsoleerd zat in een boerderij in Ruinerwold? Bijvoorbeeld over de verdachte Josef B., of de Moonsekte waartoe het gezin behoorde of wil je meer lezen over het leven van het gezin in Zwartsluis en Hasselt? 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl