Drenthe griezelt nauwelijks mee met Halloween

Drenthe loopt niet warm voor Halloween (Rechten: RTV Drenthe/Kim Stellingwerf)
Drenthe loopt niet warm voor Halloween (Rechten: RTV Drenthe/Kim Stellingwerf)
Van alle Nederlanders heeft de Drent het minst met Halloween. Slechts 1,5 procent van de Drenten zegt mee te doen aan het uit de Verenigde Staten overgewaaide griezelfeest.
Wie van griezelen houdt kan in Nederland het best afreizen naar Zuid-Holland. 11,1 procent van de Zuid-Hollanders gaat aan de slag met uitgeholde pompoenen, zombiemaskers en killerclowns, blijkt uit een enquête-onderzoek van Kieskompas. Daarmee is het feest in die provincie het populairst, gevolgd door Limburg en Flevoland.

Drenthe ruim onder gemiddelde

Gemiddeld viert zes procent van de Nederlanders Halloween op een of andere manier. En hoewel de Drent misschien niet vies is van een spooktocht, is de viering van Allerheiligenavond aan slechts 1,5 procent van de inwoners van Drenthe besteed.
In Gelderland (2,7) en Zeeland (2,8) is Halloween iets populairder, maar ook deze provincies scoren ruim onder het gemiddelde en staan vlak boven Drenthe op de lijst.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.