Bevrijdingsfestival Drenthe voegt bluespodium toe

Erwin Java en Erwin Nijhoff
Erwin Java en Erwin Nijhoff © RTV Drenthe/Rego Meijer
Bluesmuziek krijgt op de komende editie van het Bevrijdingsfestival in Drenthe speciale aandacht. De organisatie van het evenement laat meerdere artiesten op een heus bluespodium optreden.
Vorige maand werd de line-up van het Bevrijdingsfestival bekendgemaakt. Onder meer Maan, Waylon, Jannes en 10CC komen op 5 mei naar de Baggelhuizerplas. John Klad, trouwe bezoeker en frontman van de Cat Fever Band, nam daarna contact op met de organisatie. Hij vroeg ze waarom er geen blues is geprogrammeerd.
"'Assen is een blues-stad, maar daar zie ik op het festival niks van terug', zo stelde John. En daar had, met nadruk op had, hij een punt", meldt de organisatie. "John is vervolgens gevraagd, mede gezien zijn kennis als bluesmuzikant, om een voorstel te doen hoe hij de invulling ziet en zowaar is een nieuwe stage aan het festival toegevoegd met klinkende namen."

Optredende bluesmuzikanten

Op het speciale bluespodium zal op 5 mei vanaf 17.30 uur de Erwin Java Travel Party als eerste optreden. Zij vertolken, samen met Erwin Nijhoff, nummers van Cuby + Blizzards. Daarna is het de beurt aan Lefthand Freddy, gevolgd door de Cat Fever Band van John Klad. Vanaf 22.00 uur is het aan The Side Kicks om de avond op het bluespodium af te sluiten.
Het evenement vindt inmiddels tien jaar plaats op de huidige locatie. Ook dit jaar is het Bevrijdingsfestival in Assen vrij toegankelijk.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.