Zaak brandstichting kippenschuren Kiel-Windeweer vandaag voor rechter

De zaak komt vandaag voor de rechter (Rechten: Persbureau Meter(
De zaak komt vandaag voor de rechter (Rechten: Persbureau Meter(
Voor brandstichting bij een pluimveebedrijf in Kiel-Windeweer, vlak over de provinciegrens, moet vandaag een 27-jarige man uit Hoogezand voor de rechtbank in Groningen verschijnen. De zaak wordt nog niet inhoudelijk behandeld.
Bij de brand op 7 juli kwamen 100.000 kuikens om het leven. Een camera registreerde kort voor de brand een persoon die over het terrein loopt, een vuurtje lijkt te maken en wegrent.
De politie dreigde met het openbaar maken van dit filmpje dat inmiddels via internet al werd verspreid. De verdachte meldde zich op het bureau. Hij zou die zaterdag 6 juli een schuurfeest in Zuidlaarderveen, in de buurt van het pluimveebedrijf, hebben bezocht.

Meerdere branden

Het dorp met zo’n 900 inwoners is in de afgelopen dertien jaar zes keer opgeschrikt door een schuurbrand. In 2013 ging op dezelfde datum, 7 juli, twee schuren in vlammen op. Dit gebeurde aan de Nieuwe Compagnie, vlakbij de brand van dit jaar aan de Vossenburg.
De brand in 2013 was eveneens na afloop van een schuurfeest in het nabijgelegen Zuidlaarderveen. De politie concludeerde destijds dat die brand was aangestoken, maar de dader is nooit gepakt.
De verdachte uit Hoogezand wordt alleen de brandstichting bij het pluimveebedrijf aan de Vossenberg verweten. Het betreft vandaag een pro forma-zitting, omdat de verdachte 110 dagen in voorarrest zit en de wet voorschrijft dat de zaak dan op zitting moet worden gebracht.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.